Emeklilik harcırahı damga vergisi dışında bir kesintiye tabi değildir. Emeklilik yolluğu 2021 Ocak – Temmuz aylarında net 2.230,67 TL olarak ödenecektir. Bu tutar her sene güncellenmektedir.May 26, 2021

Emekli memura yolluk ödenir mi?

2003 yılından önce emekli olan memurlara emekli olduklarında sürekli görev yolluğu ödemesi yapılmaktaydı.2003 yılından itibaren ise emekli olan memurlara sürekli görev yolluğu ödenmesinden vazgeçilmiş bunun yerine gösterge rakamı üzerinden tazminat ödenmesine başlanmıştır.

Yolluk parası ne zaman yatar?

* İlgili belgelerle birlikte Personel Daire Başkanlığı'nın Özlük Hakları ve Tahakkuk Şube Müdürlüğüne yolluk bildiriminizi ve dilekçenizi teslim etmeniz gerekmektedir. Biriminizde ödenek bulunması halinde 15 gün içinde ödemeniz yapılacaktır.

Emekli yolluğu kimlere ödenmez?

– Hizmet yılını doldurmuş olan, ancak yaşını doldurmayan memurlara, görevlerinden ayrılmış olsalar bile tazminat (harcırah) ödenmez. – Bu durumda olanlar ancak, hizmet + yaş = emeklilik şartını sağladıklarında tazminat ( harcırah) alabilirler.

Yeni atanan memur harcırah alır mı?

Normal koşullarda devlet memurlarının bir yerden başka bir yere atanmaları halinde harcırah almaları söz konusudur. Ancak ilk defa atamalarda harcırah ödenmez. Zira bu kişiler henüz göreve başlamadıkları için kamu görevlisi sıfatını henüz kazanmamışlardır.

Emekli olanlarda yol harcırahı kimlere verilir?

Kamu kurumlarında çalışan memurlar, geçici ve sürekli işçiler emeklilik yolluğu alabilmektedir. İlgili hükümde “kamu personeli ve kamu kurumlarında işçi olarak istihdam edilenler” ibaresi yer almaktadır.

Emekli yolluk nedir?

Yani yol harcırahı adı altında değil de tazminat olarak ödenen ve kişilerin emeklilik adreslerine bağlı olmaksızın yapılan ve farklı tutarlarda olmaksızın herkes için aynı tutar üzerinden yapılan bir ödeme şeklidir.

Harcırah ne zaman alınır?

Geçici bir görev ile başka bir yere gönderilenlere, görev mahalline varış tarihinden itibaren bu Kanuna göre verilen gündelikler: a. Yurtiçinde bir yıllık dönem zarfında aynı yerde, aynı iş için ve aynı şahsa 180 günden fazla verilemez. İlk 90 gün için tam, takibeden 90 gün için 2/3 oranında ödenir.